Kontakt Dział Handlowy

Smaki śląskiej tradycji

Wyroby mięsne to nasza specjalność. Od lat strzeżemy wyjątkowych receptur, dbamy o jakość oferowanych produktów oraz poszukujemy tradycyjnych smaków, by nieustannie poszerzać asortyment. Nasze produkty znane są nie tylko w regionie, ale pojawiają się również za granicą, przypominając Polakom na emigracji smak małej ojczyzny. Jesteśmy dumni z naszych produktów, które od dziesięcioleci cieszą się uznaniem na Państwa stołach.

W bogactwie naszej oferty proponujemy wyprodukowane w naszym zakładzie mięsa i wyroby – najwyższej jakości kiełbasy, rozpoznawalne w całym regionie wędliny, wędzonki, wyroby podrobowe takie jak salcesony, pasztety, tradycyjne żymloki i krupnioki oraz tłuszcze.

Nasze produkty są tradycyjne:
BEZ GLUTENU, BEZ DODATKU GLUTAMINIANU,
BEZ DODATKU FOSFORANÓW,
BEZ DODATKU PRZECIWUTLENIACZY.
Nie zawierają w swoim składzie surowców GMO.
Mięso bez NASTRZYKU.

Szczególnie polecamy…

Bujakowska polędwica z liściem

Wędzonka otrzymana z polędwicy wieprzowej, wędzona tradycyjnie i parzona. Charakteryzuje się delikatnym smakiem z wyraźnie wyczuwalną nutą wędzenia, soczystością oraz niską zawartością tłuszczu. Jest to doskonała tradycyjna wędlina polecana jako dodatek do kanapek i sałatek.

Kiełbasa Bujakowska – tradycyjny smak od pokoleń!

Najwyższej jakości kiełbasa wieprzowa, w naturalnej osłonce, krótko odkręcana. Zastosowana kompozycja przypraw nadaje jej niepowtarzalny smak i aromat. Doskonały produkt do spożycia zarówno na zimno, jak i na gorąco, kiedy to podczas podgrzewania uwypuklają się walory smakowe kiełbasy.

Frankfurterki

Najwyższej jakości kiełbaski w osłonce naturalnej. Odpowiednio dobrana mieszanka naturalnych przypraw i odpowiedni sposób wędzenia nadają naszym Frankfurterkom niepowtarzalny smak. Kiełbaski są niezwykle smaczne, znakomite zarówno jako element codziennych posiłków, jak i świątecznych dań.

Kiełbasa krakowska sucha

Aromatyczna wędlina przygotowana według tradycyjnej polskiej receptury. Odpowiednie wędzenie oraz proces suszenia w specjalnych warunkach nadają tej kiełbasie kruchości
i powodują, wraz z dodatkiem odpowiednich przypraw, że Krakowska sucha z Bujakowa posiada niepowtarzalny smak i aromat.